fbpx

Tags : Свети илијски порој

Ќе се уредува Свети Илијскиот порој

Градоначалникот Коста Јаневски денеска го најави почетокот на реализацијата на еден капитален проект, кој беше еден од носечките и во неговата предизборна кампања, а тоа е проектот Урбан мост помеѓу стара и модерна Струмица. Овој проект опфаќа уредување на каналот наречен Свети Илијски порој, изведба на две сообраќајници паралелни со поројот и изградба на фекален […]