fbpx

Tags : транспаретност

АКТИВНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА: СКОК ОД 7 МЕСТА И

Годинава Општина Струмица го бележи своето највисоко ниво на транспарентност од почетокот на мерењето на Индексот за активна транспарентност, соопштија денеска од Општина Струмица. Општина Струмица, согласно Индексот за активна транспарентност 2023 година и оваа година се карактеризира со “многу добра“ активна транспарентност со исполнување на обврските за објавување јавни информации од 91,4%, што претставува […]

ЕУРОМАКС РЕСОУРЦЕС: Секогаш се залагаме за транспарентност и соработка со

Комерцијална ПР објава Во духот на партиципативната демократија, засилената улога на „граѓанинот“ и организираните форми на граѓанско здружување по прашањата за заштита на животната средина кои се втемелени и во „Архуската Конвенција“, менаџментот на Еуромакс во континуитет се залага за широка транспарентност и максимална достапност со аргументирани информации. Секогаш сме подготвени за конструктивен дијалог и […]