fbpx

Tags : зголемување

Ковачевски: Договоривме рекордно зголемување на пензиите во историјата на Северна

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, во изјава за медиумите соопшти дека е договорено рекордно зголемување на пензиите во историјата на Северна Македонија. Според новата методологија која е усвоена според швајцарскиот модел, усогласувањето на пензиите ќе се врзе за порастот на трошоците за живот со 50%, и за просечна плата, исто така […]