fbpx

Уличните продавачи ќе можат од четврток да продаваат на Пазарот „Чешел“

 Уличните продавачи ќе можат од четврток да продаваат на Пазарот „Чешел“

ЈПКД „Комуналец“ Струмица ги известува сите граѓани и правни лица дека од четврток 9 декември 2021 година Пазарот за земјоделски производи „Чешел“ ке биде отворен секој ден освен недела.

-Со ова овозможуваме сите лица кои секојдневно продават производи на недозволени места да добијат свој легален простор за продажба на своите производи. Секое продавање надвор од пазарот или по улиците на градот ке биде санкционирано од Општинските испекциски служби, стои во известувањето од струмичкото комунално претпријатие.

Share via
Copy link