fbpx

Tags : 78 години

Одбележана 78 годишнината од ослободувањето на Струмица

Струмица денеска слави 78 години од своето ослободување. По тој повод општина Струмица организираше пригодна свеченост на Спомен костурницата на паднатите борци, а за значењето на овој голем ден зборуваше Дениза Стамболиева, член на Советот на општина Струмица. -Седумдесет и осум години слободна Струмица се 78 години непречен развој, тоа се 78 години безрезервна љубов […]