fbpx

Tags : Бизнис

РАСТ НА КОМПАНИЈАТА ГАЛЕНИКА И ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА БИЗНИСОТ

Комерцијална ПР објава Откако стана дел од бразилската NC Групација, Галеника забележа значителен деловен раст и меѓународна експанзија. Во периодот од 2018 до крајот на 2022 година, Галеника го удвои обемот на продажба и извоз, го зголеми производството за 22%, го прошири портфолиото и регистрира дури 146 производи. Со поддршка на NC Групацијата, во чиј […]

Општина Струмица со поддршка за 20 млади за почнување сопствен

Со буџетски средства овозможуваме поддршка на Старт-ап бизниси за 20 млади невработени лица од Општина Струмица во процесот на зајакнување на нивните капцитети заради започнување на свои сопствени бизниси во 2022 година, објави градоначалникот, Костадин Костадинов. Од вкупниот број пријавени млади невработени лица на Јавниот повик, 20 избрани кандидати ќе бидат вклучени во процесот од […]