fbpx

Tags : Благој Јанков Мучето

Одбележана 79-годишнината од убиството на Благој Јанков Мучето

Општина Струмица денеска ја одбележа 79-годишнината од убиството на народниот херој Благој Јанков Мучето. Пред спомен обележјето во големиот градски парк се одржа пригодна свеченост на која беше положено свежо цвеќе, а за животот и делото на Мучето говореше Ице Беличев член на Советот на општина Струмица. -На денешен ден во таа веќе далечна 1944 […]

Одбележана 77.годишнината од убиството на народниот херој Благој Јанков Мучето

Општина Струмица денеска ја одбележа 77.годишнината од убиството на Благој Јанков – Мучето, најсветлиот лик од струмичкиот историски времеплов. По тој повод се одржа пригодна свеченост пред споменикот во градскиот парк, а за животот и делото на Мучето зборуваше Ацо Ѓоргиев, член на Советот на општина Струмица. Tој истакна дека народниот херој Благој Јанков Мучето […]