fbpx

Tags : брана Палурци

Од хидросистемот „Спас за Дојранското езеро“ ќе се полни браната

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 72-ра седница ја разгледа и усвои Информацијата за состојбата на Акумулацијата Паљурци, со задолжение Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) да го стави во функција хидросистемот „Спас за Дојранското Езеро“ да обезбеди доток на вода во акумулацијата Паљурци до максималните можности на системот и тоа […]

Голем пожар беснее кај браната Палурци и кај селото Фурка

Пожарот кај село Фурка помеѓу општина Дојран и Богданци е активен и добива посериозен интензитет. Се движи од брана Паљурци кон планината Карабалија по региионалниот пат Богданци – Дојран во ширина од 300 до 400м.Гори деградирана шума-прнар, а на места има и борова шума, информираа денеска од Центарот за управување со кризи. Поради сериозноста на […]