fbpx

Tags : буџетски форум

Се одржа првата форумска сесија од Буџетскиот форум на Општина

Со одржувањето на првата форумска сесија, вечерва во новоотворениот Младински центар во општинската зграда започна Буџетскиот форум на општина Струмица 2023/2024 година. Учесниците на форумот, граѓани, советници, претставници на младинскиот и невладиниот сектор, беа запознати со процесот на буџетирање, структурата на буџетот на Oпштина Струмица, буџетскиот календар и планираните приоритети за развој за наредната 2024 […]

Одржана третата форумска сесија од Буџетскиот форум на Општина Струмица

Во големата сала на Домот АРМ се одржа третата форумска сесија од Буџетскиот форум во општина Струмица 2021/2022 година. Евгенија Граматикова, раководител на Одделението за буџетска координација ги презентираше избраните буџетски програми и развојни потпрограми од страна на граѓаните од претходната форумска сесија и тоа: -ЈМ – Паркови и зеленило (ЈМА – Нови зелени површини, […]

Вечерва се одржа втората сесија од Буџетскиот форум 2021/2022 година

Тековните и развојните програми и капитални инвестиции за новата буџетска година, пред учесниците на сесијата ги презентираше градоначалникот Костадин Костадинов, a за остварените приходи во општинскиот буџет во 2021 година по разни основи и планираните приходи за 2022 година со осврт на главните промени, зборуваше Евгенија Граматикова, раководител на Одделението за буџетска координација во општина […]