fbpx

Tags : Црничино

Почна изградбата на црквата „Свети Никола“ во село Црничино

Со заеднички заложби и напори, заедно со владиката Јаков, со помош на многу верници, успеваме заедно да започнеме со изградба на црквата ,,Св.Никола” во село Црничани, објави градоначалникот на Дојран, Анго Ангов. За првпат од постоењето на ова село, населението ќе добие нов и модерен црковен храм.Благодарност до сите кои несебично помагаат и даваат свој […]