fbpx

Tags : Ден на пожарникарите

Одбележан Денот на пожарникарите

Со презентација на опремата пред граѓаните и ученици од основни училишта денеска во Градскиот парк, струмичките пожарникари го одбележаа 20 Мај-Денот на пожарникарите. Во изјавата за медиумите, командирот на ТППЕ Струмица, Александар Гудев, истакна: -Денот на пожарникарите го одбележуваме во сежавање на фрмирањето на првите против пожарни друштва во државата, чии почетоци датираат уште од […]