fbpx

Tags : депонија

Исчистена депонија во строгиот центар на Струмица

-Денеска екипа од ЈПКД „Комуналец” започна со чистење на мини депонијата направена од страна на несовесни поединци и фирми, а која се наоѓа во центарот на градот, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Ова не е прво чистење, туку, после неколку недели ситуацијата се повторува, а местото кое се наоѓа на самиот Градски плоштад, кое […]

Несовесни граѓани претвориле крак од одводен канал во депонија

Заради несовесно однесување на граѓани од горниот дел на градот, кракот од одводниот канал кој се наоѓа на улицата „Бошко Буха“ е узурпиран и претворен во дива депонија, соопштија денес од ЈПКД „Комуналец“. -Екипи на комуналното претпријатое излегоа на терен и започнаа со отстранување на сметот и чистење на каналот, како и со чистење на […]

Голем пожар на депонијата кај Добрашинци

Голем пожар избувна на депонијата кај селото Добрашинци во која се одлага отпадот од општините Струмица и Василево. Избувнувањето на пожарот го потврди командирот на Територијалната против пожарна едница на Струмица, Александар Гудев, кој информираше дека според првичните информации пожарот зафатил поголема површина, а силниот ветар го проширува кон акумулацијата „Турија“. Екипи на ТППЕ Струмица […]