fbpx

Tags : дива депонија

Пожарникарите изгасна запалена дива депонија која се закануваше да опожари

Денеска од 13:45 до 15:40 часот, ТППЕ Струмица со 1 против пожарно возило и 3 пожарникари-спасители интервенираше на гасење на запалена дива депонија веднаш до голема површина засеана со жито. Пожарот е навремено локализиран и ликвидиран и е спречено негово ширење.

„Комуналец“ ја чисти дивата депонија на улица „Антон Панов“

-Одбележувајки го првиот ден од пролетта започнуваме со акција за машинско чистење на диви депонии. Се работи на чистење на една од поголемите диви депонии на улица „Антон Панов“ кадешто еколошката свест на граѓаните кои живеат околу таа улица е на многу ниско ниво, соопштија од „Комуналец“. -Да се надеваме дека после нашата интервенција и […]

„Комуналец“ исчисти дива депонија на патот кон Цареви Кули, создадена

ЈПКД „Комуналец“ Струмица секојдневно се бори,апелира, укажува дека е потребно да се подигне еколошката свест кај граѓаните за подобра и почиста животна среднина. И покрај можноста да се пријави отпадот на тел број 13-110 и истиот да биде подигнат од дворот на домаќинствата, некои наши граѓани се глувонеми и неписмени, безмилосно го истураат отпадот насекаде […]

„Комуналец“ ја исчисти дивата депонија на „Антон Панов“, подигнати 50

Изминатиот викенд и деновиве екипа на ЈПКД Комуналец Струмица со механизација и работна екипа изврши целосно чистење на настанатата дива депонија на улица „Антон Панов“. -Во акцијата која траеше 5 дена беа соберени и отстранети околу 50 камиони секаков отпад. Местото е комлетно исчистено и сега останува до совеста на граѓаните посебно на оние кои […]

„Комуналец“ чисти дива депонија кај селото Раборци

-По пријава од наш сограѓанин за нова дива депонија на патот кон село Раборци екипа од ЈПКД „Комуналец“ утрово излезе на терен и започна со чистење на дивата депонија. Поради обемноста на работата депонијата ке се чисти и во текот на викендот се со цел местото да се врати во првобитната состојба. Состојбата на терен […]