fbpx

„Комуналец“ исчисти дива депонија на патот кон Цареви Кули, создадена по акцијата „Чисти ридови за сите“

 „Комуналец“ исчисти дива депонија на патот кон Цареви Кули, создадена по акцијата „Чисти ридови за сите“

ЈПКД „Комуналец“ Струмица секојдневно се бори,апелира, укажува дека е потребно да се подигне еколошката свест кај граѓаните за подобра и почиста животна среднина. И покрај можноста да се пријави отпадот на тел број 13-110 и истиот да биде подигнат од дворот на домаќинствата, некои наши граѓани се глувонеми и неписмени, безмилосно го истураат отпадот насекаде уништувајки ја животната средина, поништувајки ја нашата работа и ангажманот на многу групи и здруженија на граѓани кои работат за почиста животна средина, објавија денееска од струмичкото комунално претпријатие.

-Како потврда на горонаведеното ЈПКД „Комуналец“ исчисти новонастаната депонија на патот кон Царевите кули. Повторуваме дека на телефонскиот број 13-110 кој работи 24 часа 7 дена во неделата сите граѓани моќат да го пријават својот отпад кој според обемот на работата ќе биде подигнат од дворот, стои во објавата на „Комуналец“.

-Да престанеме да фрламе ѓубре насекаде за да можеме да добиеме почиста животна средина, апелираат од комуналното претпријатие.

Share via
Copy link