fbpx

Tags : комуналец

„Комуналец“ изврши генералка на Градските гробишта

Во пресрет на верскиот празник Митровденска задушница ЈПКД „Комуналец“ изврши генерално чистење на просторот околу и во Градските гробишта. -Се известуват сите посетители кои ќе ги посетат Градските гробишта со своите автомобили дека ке има еднонасочен влез на движење , поточно влезот на автомобили ќе биде на предниот влез на гробиштата откај Струмица, а излезот […]

„Комуналец“ собра 144 метри кубни отпад

ЈПКД „Комуналец“ го искористи денешниот убав топол неделен ден успешно да ја заврши акцијата за собирање на секаков вид отпад низ улиците на Струмица. Во акцијата учествуваа 4 трактори еден кипер камион како и две машини со кои се собираа куповите отпад како и целокупната расположива работна сила. Улиците низ градот останаа без 144 кубни […]

В недела „Комуналец“ почнува акција за собирање на отпадот од

Со цел да одговори на потребите на граѓаните за почисти улици низ градот ЈПКД „Комуналец“ започнува со акција за генерално собирање на отпадот низ улиците на Струмица. Акцијата започнува в недела на 9 октомври и ке бидат подигнати сите мапирани поголеми купови со смет кои се наоѓаат по улиците на градот. -Освен тоа апелираме до […]

„Комуналец“ почна со реконструкција и изградба на нова канализациска мрежа

ЈПКД „Комуналец„ Струмица започна со реализација на проектот за реконструкција на постојната и изградба на нова атмосферска канализација на улицата „Младинска“. Со проектот е планирано поставување на 200 метри нова атмосферска канализациска мрежа со широчина на цевки ф 600 мм, од која водата ќе истекува во каналот на улица „Крушевска Република“ со што на делот […]

ЈПКД „Комуналец“ со подршка на Советот на Општина Струмица набави

ЈПКД „Комуналец“ со подршка на Советот на Општина Струмица набави две нови автоматизирани машини за чистење на улиците по најсовремени европски стандарди коишто ќе овозможат побрзо и поквалитетно чистење на улиците. За што поконкретно станува збор од изјавата на Директорот на ЈПКД „Комуналец„ Струмица, Зоран Горгиев. https://fb.watch/fE7_sb2Hnc/

Општина Струмица му предаде ново возило за собирање смет на

Општина Струмица набави ново специјализирано возило за собирање смет кое денеска градоначалникот Костадин Костадинов му го предаде на ЈПКД „Комуналец“. -Заедно се радувавме на подновениот возен парк кој ќе придонесе и за поголема чистота.Вредноста на возилото е 6.500.000 денари, а набавено е преку Министерството за локална самоуправа, напиша градоначалникот Костадинов на фејсбук.

Од попладне до утре без вода Дабиље, Добрејци, Градско Балдовци

-Заради зголемувањето на потрошувачката на вода денес од 15:00 часот до утре до 08:00 часот без вода ке останат селата Дабиље, Добрејци, Градско Балдовци и Просениково, објавија од ЈПКД „Комуналец“. -Оваа се прави со цел за стабилизирање на водоснабдувањето и непрекинато водоснабдување во цела Општина за време на викендот и престојниот празник. Апелираме до сите […]

„Комуналец“: некои населени места и горните делови од градот се

Поради високите температури и зголемена потрушувачка на водата некои населени места како и горните делови од градот се без вода, информираат од струмичкото комунално претпријатие. -Се обидуваме да постигнеме стабилност на системот со минимални рестрикции. За поскоро елиминирање на проблемот апелираме до сите рационално да ја користат водата исклучиво за потребите на домаќнствата, стои во […]

„Комуналец“ со апликација „Селектирај отпад“

“Селектирај отпад” е општествено одговорна апликација и проект за собирање на селектираниот отпад директно од домаќинствата. Поддржувајќи ја оваа иницијатива, наша цел е да ги мотивираме граѓаните активно да се вклучат во селектирањето на отпадот за да се унапреди квалитетот на животната средина во општина Струмица. #СелектирајОтпад е прва апликација во нашиот регион која има […]

Општина Струмица и „Комуналец“ донираа специјално возило за собирање смет

-Речено – одлучено – сторено. Тоа би било резимето од денешниот чин на доделување возило за смет за потребите на Општина Босилово од страна на ЈПКД „Комуналец“ и Општина Струмица, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Откако Управниот одбор на „Комуналец“ донесе одлука, со донација на специјално возило за смет, да и се помогне на […]