fbpx

Tags : исчисти

„Комуналец“ исчисти дива депонија на патот кон Цареви Кули, создадена

ЈПКД „Комуналец“ Струмица секојдневно се бори,апелира, укажува дека е потребно да се подигне еколошката свест кај граѓаните за подобра и почиста животна среднина. И покрај можноста да се пријави отпадот на тел број 13-110 и истиот да биде подигнат од дворот на домаќинствата, некои наши граѓани се глувонеми и неписмени, безмилосно го истураат отпадот насекаде […]