fbpx

Пожарникарите изгасна запалена дива депонија која се закануваше да опожари нива со жито

 Пожарникарите изгасна запалена дива депонија која се закануваше да опожари нива со жито

Денеска од 13:45 до 15:40 часот, ТППЕ Струмица со 1 против пожарно возило и 3 пожарникари-спасители интервенираше на гасење на запалена дива депонија веднаш до голема површина засеана со жито.

Пожарот е навремено локализиран и ликвидиран и е спречено негово ширење.

Share via
Copy link