fbpx

Tags : пожарникари

Пожарникарите од Струмица и Радовиш гаснеле пожари на отворено на

Регионалниот ЦУК Струмица, известува дека ТППЕ Струмица, од 19:53 до 21:00 часот со 1 ПП возило и 3 пожарникари и месно население околу 20 луѓе интервенирале на запалена ниска вегетација над црквата „Свети Ѓорѓи во село Дукатино во Општина Василево. Зафатена површина од околу 5 хектари. ТППЕ Радовиш, во период од 21:10 до 22:10 часот […]

Струмичките пожарникари гаснеа пожар во Моноспитовското блато и извлекоа куче

Денеска во 13:30 часот, ТППЕ Струмица со 2 против пожарни возила и 6 пожарникари-спасители интервенираше на гасење на запалена сува трева и трски во Моноспитовско блато. Пожарот е навремено и успешно локализиран и ликвидиран. Во 11:00 часот, на ул.„Младинска“, 2 пожарникари-спасители од шахта длабока околу 4 метри извлекоа куче кое беше паднато во истата.

Пожарникарите од Струмица и Валандово гаснеле пет пожари на отворено

Регионалниот ЦУК Струмица, известува дека пожарникарите од ТППЕ Валандово од 13:05 до 15:55 часот, со 2 против пожарни возила и 4 пожарникари интервенирале на запалена ниска вегетација, капини и овоштарник на површина од 3 хектари кај местото „Извор“ кај село Собри; Во период од 15:50 до 16:25 часот, со 1 ПП возило и 3 пожарникари […]

Пожарникарите од Гевгелија и Валандово гаснеле пожари на отворено

Според информацијата од Центарот за управување со кризи (ЦУК), ТППЕ од Гевгелија имала две одделни интервенции заради запалена ниска вегетација и трска кај селата Селимли и Богородица. Пожарникарите од Валандово гаселе кај село Удово, месност „Адата“ на површина од 0,5 хектари. Фото: архива

ЦУК:Пожарникарите од Гевгелија гаснеле пожар во куќа во Миравци и

Пожарникараите од ТППЕ Гевгелија во првите петнаесетина минути од привиот ден на Новата година, од 00:14 до 02:10 часот, со 2 ПП возила и 7 пожарникари, имале интервенција за гаснење пожар со спасување неподвижно лице. Конкретно, интервенирале за гаснење пожар на запалена стара куќа на два ката на ул.„Маршал Тито“ во село Миравци. Првиот кат […]

Струмичките пожарникари добија камион и дрон за гасење и следење

Денеска преку проектот,,Рано откривање на пожари и нивно движење за превенција и откривање на катастрофи – eFidar, финансиран од Европската Унија преку Интеррег СВС Програмата, ТППЕ Струмица доби специјално против пожарно возило за гасење шумски пожари со носивост од 3.000 литри вода и 300 литри пенило и дрон за рано откривање на шумски пожари. -Благодарност […]

Струмичките пожарникари отстранија рој пчели од дрво пред детска градинка

Денеска, пред влез во детската градинка која се наоѓа на улицата „Жртви на фашизмот“, по претходна пријава од граѓани, ТППЕ Струмица интервенираше на отстранување на рој пчели, информираа струмичките пожарникари. Пчелите се вдомени во петорамен нуклеус и се однесени во приватен пчеларник.

Центарот за развој на Југоистокот набави две возила за пожарникарите

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион го спроведува проектот „Рано откривање на пожарите и нивно движење за превенција и справување со катастрофи – eFIDAR“. Центарот е проектен партнер во овој проект и го имплементира заедно со Регионот на Централна Македонија, Грција и Центар за управување со кризи, Република С. Македонија. Проектот е финансиран од […]

Пожарникарите денеска изгаснаа два пожари на отворено

Денеска ТППЕ Струмица имаше две интервенции и тоа:-во 12:11 часот со едно против пожарно возило и 4 пожарникари – спасители интервенираше на гаснење на запалена сува трева и стрниште помеѓу селата Ангелци и Седларци Во 12:28 со едно против пожарно возило и 4 пожарникари-спасители интервенираше на гаснење на запалена депонија и сува трева во атарот […]

Пожарникарите го пронајдоа и извлекоа телото на удавеното момче на

По пребарувањето на водите во браната кај село Дрвош, тим од пожарникари-спасители од ТППЕ Струмица успеа да го пронајде и извлече безживотното тело на 29 годишното момче што исчезна пред 7 дена. На 16 јули во 13:30 часот во полицијата од Итна медицинска помош било пријавено дека околу 13.00 часот М.П.(29) од село Дабиле, струмичко, […]