fbpx

Tags : пожарникари

Струмичките пожарникари денеска гаснеа пет пожари

Денеска ТППЕ Струмица имаше пет интервенции. Пожарникарите гаснеа запалена сува трева во село Градско Балдовци,.Босилово,Владевци и запалена сува трева и електричен столб во село Сачево. Покрај овие интервенции изгаснаа и запалено електрично броило на улицата „БлагојМучето“ во Струмица. Сите пожари се навремено и успешно локализирани и ликвидирани.

Запален таван од куќа во Баница

Вечерва во 19:40 часот во село Баница, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 4 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена таванска конструкција од индивидуална семејна куќа, информираа струмичките пожарникари. Благодарение на брзата интервенција пожарот е успешно локализиран и ликвидиран со што е спречено неговото натамошно ширење и предизвикување поголеми штети.

Пожарникарите изгаснаа запалена тераса во Струмица

Синоќа во 18:40 часот на улица „5 ноември“ број 53, ТППЕ Струмица со 2 против пожарни возила и 7 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена тераса на која имало дел од покуќнина, информраа преку својата фехсбук станица струмичките пожарникари. Благодарение на брзата интервенција пожарот е успешно локализиран и ликвидиран.

Пожарникарите гаснеа плинска боца на „Младинска“

Денеска во 08:17 часот на улица „Младинска“, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 5 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена плинска боца. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран. И на 16 овој месец струмичките пожарникари гаснеа запалена плинска боца на истата улица.

Струмичките пожарникари гаснеа плинска боца

Денеска во 14.30 часот на улица „Младинска“ , ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 5 пожарникари-спасители учествуваше во гаснење на запалена плинска боца која се користела за загревање на дуќан за зеленчук и овошје. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран.

Пожарникарите гаснеа запалена табла со струјомери во Василево

Вечерва во 22.00 часот во село Василево, ТППЕ Струмица со 1 против пожарно возило и 3 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена табла со струјомери. По пристигнувањето на екипа на ЕВН и исклучување на електричната енергија, пожарот е успешно локализиран и изгаснат.

Изгоре куќа во Просениково

Денеска во 07:50 часот во село Просениково, ТППЕ Струмица со 2 против пожарни возила и 7 пожарникари-спасители учествуваше во гаснење на запалена куќа. Причинета е материјална штета, а повредени нема. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран.

Пожарникарите гаснеа шумски пожар и запалена плинска боца

Денеска во 12:49 часот во атарот на село Дрвош пожарникарите со 2 против пожарни возила и 4 пожарникари интервенирала на гаснење на запалена сува трева и нискостеблеста шума со површина од околу 2 хектари, информираат од ТППЕ Струмица. Во 14:20 часот на улица „Младинска“, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 3 пожарникари интервенираше […]

Пожарникарите извлекоа возач од автомобил излетан во провалија

Попладне во 17:57 часот покрај патот Струмица-Цареви Кули, во близина на месноста „Двата пата“, ТППЕ Струмица со 1 против пожарно техничко возило и 5 пожарникари интервенираше на спасување на возач од автомобил кој беше излетен во провалија, информираа струмичките пожарникари. Со алпинистички јажиња и носила возачот е извлечен и предаден на екипа на брза помош.

Пожарникарите изгаснаа пожар на отворено кај Дабиле

Денес во 13:15 часот во атарот на село Дабиле, Територијалната против пожарна единица на Струмица со едно ПП возило и три пожарникари интервенираше на гаснење на запалена сува трева и отпаден материјал. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран околу 14.30 часот.