fbpx

Пожарникарите од Гевгелија и Валандово гаснеле пожари на отворено

 Пожарникарите од Гевгелија и Валандово гаснеле пожари на отворено

Според информацијата од Центарот за управување со кризи (ЦУК), ТППЕ од Гевгелија имала две одделни интервенции заради запалена ниска вегетација и трска кај селата Селимли и Богородица.

Пожарникарите од Валандово гаселе кај село Удово, месност „Адата“ на површина од 0,5 хектари.

Фото: архива

Share via
Copy link