fbpx

Tags : Пожари

Пожарникарите од Струмица и Радовиш гаснеле пожари на отворено на

Регионалниот ЦУК Струмица, известува дека ТППЕ Струмица, од 19:53 до 21:00 часот со 1 ПП возило и 3 пожарникари и месно население околу 20 луѓе интервенирале на запалена ниска вегетација над црквата „Свети Ѓорѓи во село Дукатино во Општина Василево. Зафатена површина од околу 5 хектари. ТППЕ Радовиш, во период од 21:10 до 22:10 часот […]

Пожарникарите од Струмица и Валандово гаснеле пет пожари на отворено

Регионалниот ЦУК Струмица, известува дека пожарникарите од ТППЕ Валандово од 13:05 до 15:55 часот, со 2 против пожарни возила и 4 пожарникари интервенирале на запалена ниска вегетација, капини и овоштарник на површина од 3 хектари кај местото „Извор“ кај село Собри; Во период од 15:50 до 16:25 часот, со 1 ПП возило и 3 пожарникари […]

Пожарникарите од Гевгелија и Валандово гаснеле пожари на отворено

Според информацијата од Центарот за управување со кризи (ЦУК), ТППЕ од Гевгелија имала две одделни интервенции заради запалена ниска вегетација и трска кај селата Селимли и Богородица. Пожарникарите од Валандово гаселе кај село Удово, месност „Адата“ на површина од 0,5 хектари. Фото: архива

ЦУК:пожари во Радовиш и Струмица, гореле куќа и трактор

Центарот за управување со кризи (ЦУК) известува дека во вчерашното деноноќие пожари на отворени немало, туку само три интервенции во урбани средини и активни пожари утрово нема. Конкретно, Територијалната противпожарна едница ТППЕ Радовиш во период од 14:45 до 16:45 часот, со три против пожарни возила и шест пожарникари интервенирале на запалена куќа. Пожарникарите од ТППЕ […]

Пожарникарите денеска изгаснаа два пожари на отворено

Денеска ТППЕ Струмица имаше две интервенции и тоа:-во 12:11 часот со едно против пожарно возило и 4 пожарникари – спасители интервенираше на гаснење на запалена сува трева и стрниште помеѓу селата Ангелци и Седларци Во 12:28 со едно против пожарно возило и 4 пожарникари-спасители интервенираше на гаснење на запалена депонија и сува трева во атарот […]

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион почна со реализација

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион започна со имплементација на проектот „Рано откривање на пожарите и нивно движење за превенција и справување со катастрофи – eFIDAR“. Центарот е проектен партнер во овој проект и го имплементира заедно со Регионот на Централна Македонија, Грција и Центар за управување со кризи, Република Северна Македонија. Проектот е […]

Полициски билтен:пожари во Струмичко и Гевгелиско и физички напад во

На 14.07.2022 во Полициската станица Струмица било пријавено дека на место викано „Трнки“ во атар на село Пиперево, струмичко, настанал пожар кој зафатил земјоделска површина засадена со пченица. Во пожарот нема повредени лица, а увид на местото извршиле екипа на СВР Струмица и инспектор за пожари. Пожарот изгаснал сам пред пристигнување на противпожарна екипа.   […]

Струмичките пожарникари вчера гаснеле три големи пожари на отворено

Вчера ТППЕ Струмица имаше три поголеми интервенции на отворен простор и тоа : – во атарот на с.Колешино со 4 ПП возила и 14 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена сува трева, грмушки и дрвја. Опожарена е површина од околу 3 хектари. – во атарот на с.Едрениково со 2 ПП возила и 7 […]

Пожарникарите денеска гаснеле пет пожари на отворено во струмичко

Денеска ТППЕ Струмица интервенирала на 5 локации и тоа: -Во атарот на с.Габрово гореше сува трева и нискостеблеста шума со површина од околу 2 хектари. Интервенирано е со 3ПП возило и 9 пожарникари-спасители. -Во атарот на с Добрашинци гореше сува трева и ѓубре. Интервенирано е со 1ПП возило и 3 пожарникари-спасители. -Во атарот на с.Г.Балдовци […]

Полициски билтен:два пожари во еден ден кај Николиќ, ограбена обложувалница

На 17.08.2021 година во 11:40 часот во Полициското одделение Нов Дојран било пријавено дека настанал пожар во близина на село Николиќ, дојранско, во кој била зафатена депонија и нискостеблеста шума. Пожарот бил изгаснат од екипа противпожарна единица Дојран, а повредени лица нема.Истиот ден во 17:00 часот во Полициско одделение Дојран поврторно бил пријавен пожар на […]