fbpx

Tags : пожарникари

Апел од струмичките пожарникари за одговорно однесување во сушниот период

Почитувани сограѓани, поради екстремно високите температури во следните неколку денови и настапување на сушен период (портокалова алертна фаза) зголемена е опасноста од појава на пожари на отворен простор, кои многу лесно можат да се прошират до населените места. ТППЕ Струмица апелира до локалното население да се воздржи од палење плевел и други растителни отпадоци како […]

Струмичките пожарникари втор ден по ред го снабдуваат со вода

Заради пресушување на бунарите во селото Мемешли, втор ден по ред струмичките пожарникари со цистерна ги снабдуваат со вода тамошните жители. Според командирот на ТППЕ Струмица, Александар Гудев, жителите доставиле барање до Општина Струмица за да добијат вода за одржување хигиена и напојување на стоката. -Водата не е за пиење, туку за лични потреби и […]

Против пожарната единица на Струмица доби ново теренско возило и

Еден од главните приоритети на општина Струмица во областа на противпожарната заштита е институционално опремување и зајакнување на капацитетите на Територијалната професионална противпожарна единица, со цел поефикасно справување со пожари, но и справување со кризи од природни катастрофи и елементарни непогоди, објави градоначалникот Коста Јаневски. -За таа цел општина Струмица изминатиов период со свои средства, […]

Струмичките пожарникари денеска гаснеа пет пожари

Денеска ТППЕ Струмица имаше пет интервенции. Пожарникарите гаснеа запалена сува трева во село Градско Балдовци,.Босилово,Владевци и запалена сува трева и електричен столб во село Сачево. Покрај овие интервенции изгаснаа и запалено електрично броило на улицата „БлагојМучето“ во Струмица. Сите пожари се навремено и успешно локализирани и ликвидирани.

Запален таван од куќа во Баница

Вечерва во 19:40 часот во село Баница, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 4 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена таванска конструкција од индивидуална семејна куќа, информираа струмичките пожарникари. Благодарение на брзата интервенција пожарот е успешно локализиран и ликвидиран со што е спречено неговото натамошно ширење и предизвикување поголеми штети.

Пожарникарите изгаснаа запалена тераса во Струмица

Синоќа во 18:40 часот на улица „5 ноември“ број 53, ТППЕ Струмица со 2 против пожарни возила и 7 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена тераса на која имало дел од покуќнина, информраа преку својата фехсбук станица струмичките пожарникари. Благодарение на брзата интервенција пожарот е успешно локализиран и ликвидиран.

Пожарникарите гаснеа плинска боца на „Младинска“

Денеска во 08:17 часот на улица „Младинска“, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 5 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена плинска боца. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран. И на 16 овој месец струмичките пожарникари гаснеа запалена плинска боца на истата улица.

Струмичките пожарникари гаснеа плинска боца

Денеска во 14.30 часот на улица „Младинска“ , ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 5 пожарникари-спасители учествуваше во гаснење на запалена плинска боца која се користела за загревање на дуќан за зеленчук и овошје. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран.

Пожарникарите гаснеа запалена табла со струјомери во Василево

Вечерва во 22.00 часот во село Василево, ТППЕ Струмица со 1 против пожарно возило и 3 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена табла со струјомери. По пристигнувањето на екипа на ЕВН и исклучување на електричната енергија, пожарот е успешно локализиран и изгаснат.

Изгоре куќа во Просениково

Денеска во 07:50 часот во село Просениково, ТППЕ Струмица со 2 против пожарни возила и 7 пожарникари-спасители учествуваше во гаснење на запалена куќа. Причинета е материјална штета, а повредени нема. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран.