fbpx

Струмичките пожарникари гаснат голем пожар кај Радичево и Дукатино

 Струмичките пожарникари гаснат голем пожар кај Радичево и Дукатино

Денеска во 08:50 часот во атарите на селата Радичево и Дукатино, ТППЕ Струмица со 2 ПП теренски возила и 10 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена нискостеблеста шума.

Пожарот помогнат од силниот ветер зафати површина од околу 20 хектари на тешко пристапен терен и е делумно локализиран.

Екипи на ТППЕ Струмица сеуште се на терен настојувајќи да го запрат неговото ширење кон село Дукатино.

Share via
Copy link