fbpx

Струмичките пожарникари вчера гаснеле три големи пожари на отворено

 Струмичките пожарникари вчера гаснеле три големи пожари на отворено

Вчера ТППЕ Струмица имаше три поголеми интервенции на отворен простор и тоа :

– во атарот на с.Колешино со 4 ПП возила и 14 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена сува трева, грмушки и дрвја. Опожарена е површина од околу 3 хектари.

– во атарот на с.Едрениково со 2 ПП возила и 7 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалени млади борови садници и сува трева. Опожарена е површина од околу 2 хектари.

– во атарот на с.Мокрино со 1 ПП возило и 4 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена сува трева и нискостеблеста шума. Опожарена е површина од околу 1 хектари.

Share via
Copy link