fbpx

Tags : отворено

Свечено отворено Државното првенство во Баскет-3х3 за средни училишта

Денеска во спортската сала на СОУ „Никола Карев“ свечено беше отворено Државното првенство во Баскет-3х3 за средни училишта, во женска и машка конкуренција, во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, а во коорганизација на Меѓуопштинскиот Сојуз на училишен спорт на Струмица. Првенството за отворено го прогласи членката на Советот на општина Струмица Елена […]

Пожарникарите денеска изгаснаа два пожари на отворено

Денеска ТППЕ Струмица имаше две интервенции и тоа:-во 12:11 часот со едно против пожарно возило и 4 пожарникари – спасители интервенираше на гаснење на запалена сува трева и стрниште помеѓу селата Ангелци и Седларци Во 12:28 со едно против пожарно возило и 4 пожарникари-спасители интервенираше на гаснење на запалена депонија и сува трева во атарот […]

Струмичките пожарникари вчера гаснеле три големи пожари на отворено

Вчера ТППЕ Струмица имаше три поголеми интервенции на отворен простор и тоа : – во атарот на с.Колешино со 4 ПП возила и 14 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена сува трева, грмушки и дрвја. Опожарена е површина од околу 3 хектари. – во атарот на с.Едрениково со 2 ПП возила и 7 […]

Со цртање на отворено во Градскиот парк одбележана Детската недела

Ученици од основни училишта од струмичкиот регион со цртање на штафелаи во Градскиот парк во Струмица денеска ги одбележаа Детската недела и Денот на учителите. Настанот се одржа во организација на Домот за деца и млади „Благој Мучето“ од Струмица. Учениците цртаа на хамер со сув пастел на тема „Не заборавајте ги децата, дарувајте им […]

Од утре без маска на отворено, укинати и други мерки

На состанокот на Главниот кризен штаб, по исцрпната дискусија и имајќи ја предвид  поволната моментална  епидемиолошка состојба со КОВИД-19 во државата, која се карактеризира со намалување на 14-дневна инциденца (бројот на новонастанати случаи) на позитивни случаи, намалување на позитивни тестови за КОВИД-19 во однос на вкупен број тестирани лица, намалување на бројот на активни случаи […]