fbpx

Струмичките пожарникари гаснеа пожар во Моноспитовското блато и извлекоа куче од шахта

 Струмичките пожарникари гаснеа пожар во Моноспитовското блато и извлекоа куче од шахта

Денеска во 13:30 часот, ТППЕ Струмица со 2 против пожарни возила и 6 пожарникари-спасители интервенираше на гасење на запалена сува трева и трски во Моноспитовско блато. Пожарот е навремено и успешно локализиран и ликвидиран.

Во 11:00 часот, на ул.„Младинска“, 2 пожарникари-спасители од шахта длабока околу 4 метри извлекоа куче кое беше паднато во истата.

Share via
Copy link