fbpx

Струмичките пожарникари отстранија рој пчели од дрво пред детска градинка

 Струмичките пожарникари отстранија рој пчели од дрво пред детска градинка

Денеска, пред влез во детската градинка која се наоѓа на улицата „Жртви на фашизмот“, по претходна пријава од граѓани, ТППЕ Струмица интервенираше на отстранување на рој пчели, информираа струмичките пожарникари.

Пчелите се вдомени во петорамен нуклеус и се однесени во приватен пчеларник.

Share via
Copy link