fbpx

Tags : пчели

Струмичките пожарникари отстранија рој пчели од дрво пред детска градинка

Денеска, пред влез во детската градинка која се наоѓа на улицата „Жртви на фашизмот“, по претходна пријава од граѓани, ТППЕ Струмица интервенираше на отстранување на рој пчели, информираа струмичките пожарникари. Пчелите се вдомени во петорамен нуклеус и се однесени во приватен пчеларник.