fbpx

Tags : дива свиња

Ловното друштво „Беласица“ го стопира ловот на дива свиња

После сета бука што се крена околу продолжувањето на сезоната за одстрел на дива свиња, овде јасно сега го искажуваме ставот на одговорните лица во ЛД “БЕЛАСИЦА”.Иако законот дозволува лов на дива свиња, БЕЛАСИЦА ќе го СТОПИРА ловот. Време е за одмор и на ловците, а на дивечот му е потребен мир после сезоната, објавија […]