fbpx

Tags : Дојранско

Акција за чистење на каналот Ѓолај на Дојранското езеро

На грчката страна од Дојранското езеро во тек е акција за расчитување на истечниот канал од езерото, наречен „Ѓолај“. Акцијата ја реализира регионалното комунално претпријатие од Килкис. Изведувачите се надеваат дека повторниот развој на крајбрежниот појас наскоро ќе биде реалност и дека сегашната слика на напуштеното езеро на тој дел, конечно ќе се промени. Каналот […]