fbpx

Tags : едукација

ЕДУКАЦИЈА ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ПРЕКУ ФИЛМ

Свртете ги филмовите за енергетска транзиција! Од 18 октомври, Младинското кино на ЕУ: Зелен договор е посветено на полето на тензијата помеѓу енергијата и климата. Филмовите и дискусиите во 21 кино во пет земји се придружени со атрактивна понуда за стриминг. Покрај Европската Унија, годинава за прв пат поддржувач е и австриското Министерство за заштита […]