fbpx

Tags : Еспорт

Еспортот стана официјален спорт во земјава

Агенцијата за млади и спорт го призна електронскиот спорт (Еспорт) за официјален спорт во државата. Директорот на АМС, Наумче Мојсоски, денеска, му врачи „Решение за дејност спорт“ на претседателот на Македонската Еспорт Федерација (МЕСФ) и генерален секретар на Меѓународната Еспорт федерација, Бобан Тотовски. Директорот на Агенцијата, Мојсоски наведе дека: “Навистина ми е голема чест и […]