fbpx

Tags : градоначалници

Супстандардните населби создаваат невидливи заедници за градоначалниците и општините

Градоначалниците на општините не преземаат ништо за да ги решат проблемите со субстандардното живеење на ромската заедница – „Таму каде што завршува асфалтот“ Повеќе од 10 години лицата од ромската заедница ги чекаат градоначалниците и општината за да добијат решение за статусот на нивните живеалишта Речиси секој град во Македонија има супстандардни населби во кои […]

Според анкетата на МЦМС Јаневски меѓу десетте најдобри градоначалници

Митко Јанчев, актуелниот градоначалник на Кавадарци бил најчесто избиран каконајдобар од страна на испитаниците кои одговориле на отвореното прашање: „Споредвас, кој е најдобриот градоначалник во Македонија?“ За него се изјасниле 10,5% одиспитаниците. На второ место е Арбен Таравари, актуелниот градоначалник наГостивар, а трет е Максим Димитриевски, градоначалникот на Куманово. На следнитетри места се Теута Арифи […]