fbpx

Tags : Иницијатива„Култура или фис-култура?“

Нов протест на Иницијативата „Култура или фис-култура?“ во центарот на

Актери од струмичкиот театар „Антон Панов“, организирани во Иницијативата „Култура или фис-култура?“, денеска на кружнит тек кај Поштата во Струмица одржаа уште еден уметничко-протестен перформанс против решението на Министерството за култура за назначувањето директор на НУЦК „Антон Панов“-Струмица и игнорантскиот однос на институциите. Барањата ги соопшти актерот Бранко Бенинов. -Драмскиот ансамбл на НУЦК „Антон Панов“ […]