fbpx

Tags : иснпектори

Инспекторите „чешлале“ угостителски објекти, обложувалници и казина во струмица, нема

Државниот пазарен инспекторат извршил во Струмица два надзори и 50 контроли и притоа не се евидентирани неправилности. Вчера во Службениот весник на РСМ, вчера се објавија  измените и дополнувањата на Законот за заштита на здравјето на населението од заразни болести, со што и официјално од вчера вечерта стапија на сила и законските измени со кои […]