fbpx

Tags : изборен молк

СЕММ и ЗНМ најостро го осудуваат директното кршење на изборниот

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) најостро ги осудуваат случаите на грубо прекршување на изборниот молк од страна на повеќе онлајн медиуми во текот на вчерашниот ден, што претставува сериозно компромитирање на изборниот процес. Се оди дотаму што медиуми коишто и самите потсетуваат како да се избегнат […]