fbpx

Tags : ЈП „Паркиралишта“

Известување од ЈП „Паркиралишта“ за проблемите со уличното осветлување на

Почитувани граѓани, Во последните денови се појави проблем со уличното осветлување на неколку улици во горниот дел на градот. Како Јавно претпријатие одговорно за уличното осветлување, ве информираме за проблемите и причините коишто ги предизвикаа. Првиот проблем е на улицата „Бетовенова“ со трафостаницата Олимписко село. Поради приклучување на диви потрошувачи на електрична енергија, уличното осветлување […]

Иван Стаменовски нов директор на ЈП „Паркиралишта“ Струмица

Од вчера нов директор на ЈП „Паркиралкишта“ Струмица е диплмираниот инжинер по електротехника, Иван Стаменовски. Вработен е во ова претпријатие и го замени досегашниот директор Митко Бујуклиев. Новиот директор најавува средување на неправилностите во паркирањето, транспаретно работење, подобрување и поквалитетно извршување на услугите што ги дава ова јавно претпријатие. Со одлука на градоначалникот Костадин Костадинов […]