fbpx

Tags : климатски промени

„Сојуз на синдикат на земјоделци Струмица“ го привршува проектот „

„Сојуз на синдикат на земјоделци Струмица“ го привршува проектот „Со подигнување на јавната свест до намалување на ранливоста на струмичкото земјоделство од климатските промени“,финансиски поддржан од Општина Струмица. Во изминатитеве месеци се преземени повеќе активности, а изминатите денови продолжи конкретната реализација на проектот, преку повеќе средби и активности за едукација и подигање на свеста на […]

ЕДУКАЦИЈА ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ПРЕКУ ФИЛМ

Свртете ги филмовите за енергетска транзиција! Од 18 октомври, Младинското кино на ЕУ: Зелен договор е посветено на полето на тензијата помеѓу енергијата и климата. Филмовите и дискусиите во 21 кино во пет земји се придружени со атрактивна понуда за стриминг. Покрај Европската Унија, годинава за прв пат поддржувач е и австриското Министерство за заштита […]

Во Струмица се одржа дводневна тркалезна маса за ублажување на

Вчера и завчера во конференциска сала на хотел Сирус, Струмица се одржа дводневна Тркалезна маса на која се дискутираше за ублажување на последиците од климатските промени во Северна Македонија и Бугарија, во рамките на проектот „Заеднички активности за спречување и да ги намалат последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш, кофинансиран од Европската унија […]

Со нов проект на ФАО ќе се зајакнува отпорноста на

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на онлајн работилницата организирана од Организацијата на храна и земјоделство при ООН (ФАО) , на којашто се разговараше за Проект за климатски промени „Зголемена отпорност на земјоделскиот сектор преку промовирање на пaметни климатски практики во земјоделството”. На состанокот беше заклучено дека земјоделството е особено чувствително […]