fbpx

Tags : книга

Промовирана втората книга „Цареви Кули- Струмица“ (од Римското Царство до

Вечерва градоначалникот Костадин Костадинов присуствуваше на промоцијата на втората книга од Монографијата „Цареви Кули- Струмица“ (од Римското Царство до доцен среден век) од археологот и долгогодишен истражувач на локалитетот „Цареви Кули“, Зоран Рујак, која се одржа во Амфитеатарот, во Градскиот парк. Оваа книга, во издание на Заводот за заштита на спомениците на културата и Музеј […]

Промовирана книгата „Политичка партиципација на лицата со попреченост“

Богоевски: Систем прилагоден на лица со попреченост е уште покорисен за лица без попреченост Авторот Теодор Богоевски ја промовираше книгата „Политичка партиципација на лицата со попреченост“. Според Богоевски, кој е и советник на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија за лица со попреченост, „приспособувањето и адаптирањето на општеството е сечиј интерес. Затоа што со […]

Промовирано второ издание на книгата „Буниште од емоции“

На саемот на книгата, вчера, беше промовираното второ издание на книгата „Буниште од емоции“ од авторот Џорџ Венистом во издание на издавачката куќа Ад Вербум. Главни промотори на книгата беа рецензентите – мотивацискиот говорник Жарко Костиќ и психолог д-р Крсте Маљановски. „Ми се допадна филозофскиот пристап на авторот кој помага да разбереме дека за да […]

Објавена книгата „Чекори“ од Оливер Јовановски

-„Чекори“ е со одлични коментари од Универзитската библиотека како и од други библиотеки и читатели кои ја спуштија од онлајн библиотеката на интернет лулу, вели за својата книга авторот Јовановски. Во книгата станува збор за чекорите на едно дете уште од млада возраст кога создава љубов кон парите и моќта и е водено од нив. […]

По повод 30. годишнина од независноста – нова книга на

По повод 30. годишнина на независноста, денеска во Скопје беше промовирана книгата „Сами на своето – кратка историја на македонската независност (1990-1993)“ од Мишо Докмановиќ, редовен професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. „Сами на своето“ е посветена на најтурбулентниот период во поновата македонска историја – периодот од започнувањето на транзицијата на политичкиот и […]

Промовирана книгата „Араптази“ од Иван Котев

Вечерва во НУЦК „Антон Панов“ беше промовирана книгата со македонски волшебни приказни „Араптизи“ од фолклористот и писател Иван Котев. Со промоцијата на оваа негово 13 дело заврши одбележувањето на Денот на заштитниците на Струмица „Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“. На промоцијата присуствуваа претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев со сопругата Зорица, градоначалникот Коста […]