fbpx

Промовирана книгата „Араптази“ од Иван Котев

 Промовирана книгата „Араптази“ од Иван Котев

Вечерва во НУЦК „Антон Панов“ беше промовирана книгата со македонски волшебни приказни „Араптизи“ од фолклористот и писател Иван Котев.

Со промоцијата на оваа негово 13 дело заврши одбележувањето на Денот на заштитниците на Струмица „Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“.

На промоцијата присуствуваа претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев со сопругата Зорица, градоначалникот Коста Јаневски, претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски и членови на истиот, како и љубители на пишаниот збор.

Share via
Copy link