fbpx

Tags : Араптизи

Промовирана книгата „Араптази“ од Иван Котев

Вечерва во НУЦК „Антон Панов“ беше промовирана книгата со македонски волшебни приказни „Араптизи“ од фолклористот и писател Иван Котев. Со промоцијата на оваа негово 13 дело заврши одбележувањето на Денот на заштитниците на Струмица „Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“. На промоцијата присуствуваа претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев со сопругата Зорица, градоначалникот Коста […]