fbpx

Tags : локални избори

„По локалните избори – време за “отрезнување“ и соочување со

Автор: Д-р Живко Груевски, директор за комуникации на Еуромакс Ресоурцес Кога ќе се изгаснат блескавите светла од адреналински потентните рефлектори за актерите на изборната сцена, сите повторно јасно ќе можеме да ги видиме нијансите кај темнината на ноќта и светлите колорити на денот. На овие локални избори во нашата држава, дежурниот „чувар“ ќе го исклучи […]

Локални избори 2021 Југоисток-излезност до 17 часот

Излезност до 17 часот во десетте општини Валандово 9.992 (99,92%)9.984 5.229 52,37% Василево 10.688 (99,93%)10.681 5.192 48,61% во Југоистокот: Богданци 6.633 (99,73%)6.615 3.218 48,65% Босилово 12.334 (99,94%)12.327 5.664 45,95% Гевгелија 19.076 (99,83%)19.044 10.096 53,01% Дојран 2.677 (99,89%)2.674 1.669 62,42% Конче 2.769 (99,93%)2.767 1.713 61,91% Ново Село 11.309 (100,00%)11.309 3.998 35,35% Радовиш 24.540 (99,86%)24.506 10.490 42,81% […]

Довербата во Струмичко и Радовишко ќе ја бараат пет независни

Пет независни листи за советници и една за градоначалник во општините во Струмичко и Радовишко ги собраа потребните потписи за кандидатури  и на локалните избори во октомври ќе ја бараат поддршката од граѓаните. Здружението „Здрава котлина“ под името „Стига е“ ќе има советнички листи во Струмица, Ново Село и Босилово, а во Струмица и советничка […]