fbpx

Tags : Министерство за економија

Бектеши: Министерството за економија ќе додели над 7.000 ваучери за

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција во Владата информираше за мерката која ќе се спроведува од страна на Министерството за економија која предвидува доделување на потврда – ваучер за купување и вградување високоефикасни инвертер клима уреди, со цел зголемување на енергетската ефикасност во своите домови и остварување на заштеди. За оваа мерка согласно […]