fbpx

Tags : младински центар

Отворен Младински центар во Струмица

Младите во Струмица од денеска за прв пат имаат свој Младински центар. Сместен во сутеренот на општинската зграда располага со современи и функционални простории и амфитеатар, каде што можат да се реализираат едукативни активности,  конференции, предавања, изложби, место каде што младите ќе можат да се собираат да ги реализираат своите идеи и иницијативи и како вистински партнери на […]

Видео Костадинов:Почна изградбата на Младинскиот центар во Струмица

-Наместо службено возило за мене, младите ќе добијат нов мултифункционален простор за нивните потреби!Така работиме во Струмица.Ветено – сторено.Струмица ќе има Младински центар. Модерен и направен по современи стандарди, како што им доликува на младите во Струмица и на нивната прогресивна и европска визија, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Ќе биде сместен во сутеренот […]

Јаневски:Струмица ќе добие младински центар и канцеларија за млади

На средбата со Ѓорги Тасев, Советник за млади и младински политики на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, разговаравме за обврските што произлегуваат од Законот за младинско учество и младински политики за Општината за зголемување на можностите за младите, младинското учество и вклучувањето на младите во процесите на донесување на одлуки, објави градоначалникот на […]