fbpx

Tags : мост

Босилово бара помош за санирање на оштетен мост кај Секирник,

Денеска, директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, на покана на градоначалникот на Општина Босилово, Ристо Манчев, го посети мостот во атарот на село Секирник на реката Струмица којшто е видливо оштетен, во лоша состојба и претставува опасност за тие што го користат. Според Ангелов, еден од носечките столбови кој ја држи конструкцијата […]

Изградбата на мостот на реката Турија меѓу Просениково и Сарај

Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, изврши увид во завршните работи на новиот мост на реката Турија меѓу населените места Просениково – Сарај. Новиот мост направен по највисоки стандарди е со должина од околу 25 метри и вкупна ширина од 8 метри, односно 6 метри за две коловозни ленти и 2 метри односно по еден метар од […]