fbpx

Tags : МЗШВ

МЗШВ: Производителите на пролетна зелка можат да бидат спокојни, предвидуваме

Како одговорно министерство кое секогаш води искрена грижа за секој еден земјдоелец, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и овој период, во постојана комуникација е со земјоделците и трговците на пролетната зелка, со цел правилно информирање и креирање на соодветни политики за одржливосто на земјоделското производство. Високите пролетни температури, во еден дел, направија пореметување на […]

МЗШВ: Исплатени 1,5 милијарди денари кон 14.300 тутунари

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира тутунопроизводителите дека денеска Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата на двете мерки, основни и дополнителни директни плаќања, за договорен и продаден ориентален ароматичен тутун од реколтата 2023. Кон 14.300 тутунопроизводители исплатена е поддршка вредна близу 1.5 милијарди денари. Оваа реколта субвенцијата за тутун е […]

МЗШВ: Сите откупувачи до тутунарите ги доставија анексите со новата

Нашата упорност како министерство и обединетоста на тутунарите даде резултати. Сите откупувачи на тутун ја следат новата откупна цена од 365 денари по килограм тутун за прва класа и до тутунарите веќе ги доставија анексите на договорите. Анексите на договорите што ги имаат тутунарите се однесуваат на целокупната количина предаден тутун и на терен откупот се […]

За една недела завршува рокот за доставување на апликации за

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги потсетува сите заинтересирани за аплицирање за Мерка 1 „Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства“ дека привршува рокот за доставување на апликации. Сите заинтересирани за користење на средства од ИПАРД 2 програмата целокупната документација треба да ја достават во затворен плик со назнака, Не отворај, […]

Подрачните единици на МЗШВ ќе работат и за време на

Рокот за поднесување за барања за пријавување за субвенции за Програмата за директни плаќања за 2020 година, истекува на крајот на месецов, односно 31.07.2020 година. Со цел да им излеземе во пресерет на сите земјоделци кои сакаат да поднесат барања за субвенции, сите Подрачни единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе работат и […]