fbpx

Tags : наводнување

„Комуналец“:Стоп за користење на водата за пиење за наводнување

Водата за пиење претставува скапоцен ресурс и треба рационално и одговорно да се троши, затоа апелираме до граѓаните да не ја користат водата што е наменета за пиење за наводнување на земјоделските култури, тревници и дворни места, особено во летните периоди бидејки капацитетот на резервоарите за вода не е предвиден за наводнување на земјоделски култури […]