fbpx

Tags : негуватели

Селектирање во Радовиш за негуватели за помош и нега на

Во Радовиш беше извршено селектирање на пријавените кандидати по објавениот оглас за негуватели за помош и нега на стари лица и лица со попреченост. Се пријавија 15 лица, од кои селектирањето го поминаа тројца. Селекцијата на кандидатите се спроведува врз основа на објавениот оглас за  верификацијата на посебната програма за негувател/ка за помош и нега […]

Промовирани негувателите за стари и лица со попреченост во општините

Општинската организација на Црвен крст Струмица со доделување сертификати на 14 негуватели на стари и лица со попреченост денеска ги промовираше давателите на оваа социјална услуга во општините Василево и Ново Село, кои ќе се грижат за вкупно 28 лица. -Проектот за подобрување на социјалните услуги е финансиран од Министерството за труд и социјална политика […]

Црвен крст Струмица: Почна обуката за помош и нега на

Денеска во просториите на Црвен крст Струмица почна обуката за помош и нега на стари лица и лица со попреченост, финансирана од Светска банка преку Министерство за труд и социјална политика. Обуката е дел од проектот за подобрување на социјалните услуги во општините Ново Село и Василево. Вклучени се вкупно 14 кандидати од овие две […]

Завршија интервјуата за негуватели на стари лица и лица со

Со денешните интервјуа на 15 кандидати во Гевгелија и 8 во Валандово заврши пријавувањето за  обуки за негуватели на стари лица и лица со попреченост, финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Со вториот циклус обуки ќе бидат избрани вкупно 15 кандидати од општините Радовиш, Валандово и Гевгелија, кои […]

Во струмичкиот Црвен крст во тек е првиот циклус за

Во Општинската организација на Црвен крст Струмица во тек е првиот циклус на обуки за негуватели и негувателки  на стари лица и лица со попреченост поддржана од Австриска развојна агенција, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. На обуката учествуваат 15 кандидати, кои по завршување на истата ќе се стекнат со сертификат. Услугата помош и […]

Црвен крст Струмица почна со изборот на лица за негуватели

Денеска во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица почна изборот на лица за негуватели на стари и изнемоштени лица. На објавениот конкурс се пријавиле 48 заинтересирани лица, а од нив по спроведениот процес на селекција ќе бидат избрани 15. -За нас е многу важна социолошката проценка дали пријавените можат или не можат да […]