fbpx

Завршија интервјуата за негуватели на стари лица и лица со попреченост за Радовиш, Валандово и Гевгелија

 Завршија интервјуата за негуватели на стари лица и лица со попреченост за Радовиш, Валандово и Гевгелија

Со денешните интервјуа на 15 кандидати во Гевгелија и 8 во Валандово заврши пријавувањето за  обуки за негуватели на стари лица и лица со попреченост, финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст.

Со вториот циклус обуки ќе бидат избрани вкупно 15 кандидати од општините Радовиш, Валандово и Гевгелија, кои ќе почнат да ја посетуваат обуката од 10 март.

Обуките ќе се одржуваат во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица, а избраните кандидати од општините Радовиш, Гевгелија и Валандово ќе бидат известени в понеделник.

Share via
Copy link