fbpx

Tags : Црвен Крст

В среда Црвен крст Струмица организира крводарителска акција

В среда на 23 јуни, ОО Црвен крст Струмица, во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина, организира граѓанска крводарителска акцијa. Акцијата ќе се одржи во Службата на Трансфузиона медицина, од 09:00 часот до 14:00 часот. Крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да бидеме хумани за оние на кои им е најпотребно. […]

Црвен крст Струмица утре организира показна вежба за спасување при

По повод 8. Мај, Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина, Општинската организација на Црвен крст Струмица организира показна вежба за спасување од возила при сообраќајна несреќа и давање на прва помош на повредени, која ќе се одржи на ден 08.05.2021 година (сабота) со почеток во 12:00 часот пред зградата на трговскиот центар „Глобал“ […]

Црвен крст Струмица ја одбележува Неделата на солидарност

Организацијата на Црвен крст Струмица традиционално ја одбележува Неделата на солидарноста од 19 до 25 Април. Оваа година акцијата ќе се одвива под мотото „Вашиот прилог – значајна помош“.   Целта на оваа акција е да се подигне свеста на населението за потребната меѓусебна поддршка и да се обезбеди соодветна помош за најранливата категорија на […]

Црвен крст Струмица: Почна обуката за помош и нега на

Денеска во просториите на Црвен крст Струмица почна обуката за помош и нега на стари лица и лица со попреченост, финансирана од Светска банка преку Министерство за труд и социјална политика. Обуката е дел од проектот за подобрување на социјалните услуги во општините Ново Село и Василево. Вклучени се вкупно 14 кандидати од овие две […]

Завршија интервјуата за негуватели на стари лица и лица со

Со денешните интервјуа на 15 кандидати во Гевгелија и 8 во Валандово заврши пријавувањето за  обуки за негуватели на стари лица и лица со попреченост, финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Со вториот циклус обуки ќе бидат избрани вкупно 15 кандидати од општините Радовиш, Валандово и Гевгелија, кои […]

Црвен крст Струмица ги почнаа интервјуата за негуватели на стари

Денеска е реализирано интервју со 15 пријавени кандидати во Црвен крст Радовиш за втор циклус обуки за негуватели на стари лица и лица со попреченост, финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Со вториот циклус обуки ќе бидат избрани вкупно 15 кандидати од општините Радовиш, Валандово и Гевгелија кои […]

Доделени сертификати за негуватели за помош и нега на стари

Денеска во Општинската организација на Црвен крст Струмица се доделени сертификатите од првиот циклус обуки финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Обучените кандидати ќе можат да ја даваат услугата помош и нега  во домот на стари лица над 65 години, како и на изнемоштени лица и лица со попреченост. […]

Црвен крст ја продолжи акцијата за финансиска поддршка на ранливо

Со посети, евидентирање и анкетирање на семејства со деца кои што имаат попречености, денеска во радовишко, Општинската организација на Црвен крст Струмица, ја продолжи акцијата за финансиска поддршка на ранливо население. Волонтерот Танкица Стојанова заедно со волонтерот од Општинската организација на Црвен крст Радовиш, Диме Коцев, посетија 13 семејства во Радовиш, и селата Конче, Али […]

Црвен крст:Договорена заедничка вежба за симулација на сообраќајна несреќа

Денеска во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица се одржа заедничка средба со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), Отсекот за превенција при СВР Струмица, Полициската станица за безбедност на сообраќајот и Дирекцијата за заштита и спасување за подигнување на свеста за намалување на жртвите од сообраќајни несреќи. На средбата […]